Proiecte

Curat si Prosper

Scopul proiectului este salubrizarea străzilor centrale ale satului Todiresti si mobilizarea comunitătii în actiuni de salubrizare si plantare a copacilor. 1n cadrul activitătii s-au implicat voluntari printre care alti participanti ai programului harap Alb, dar si prieteni si vecini ai echipei proiectului.

Frunzulțele

Această echipă a învățat ce este compostarea deșeurilor organica, în special frunzele și cum se constriuește un centru de compostare. În prezent locuitorii satului Todirești ard frunzele din grădină, asfel poluează aerul și distrug material care altfel este foarte bun pentru îmbunătățirea solului.

Cartea Noastră

Scopul acetui club este promovarea lecturiii în rîndul tinerilor. Aceștia se vor întîlni regulat pentru a citi și a discuta diferite subiecte. Deasemenea echipa organizează activitati de colectare a donațiilor de carte.

Sport Club

Această echipă au creat un club de tineri pasionați de practicarea și promovarea sportului. Ei au organizat ziua sportului cu toți elevii din școală și au amenajat terenul sportiv.

Salvatorii Naturii

Prin satul Todirești curge o rîpă. De ani buni, locuitorii satului aruncă gunoiul menajer la rîpă. Tinerii doresc să elibere de tot gunoi rîpa și să o transforme intr-un loc potrivit pentru odihna si joacă.

De la vorbe la fapte

In Todirești most information and news is passed along by word of mouth or from more central news outlets from Ungheni (the regional center) or from Chisinau. This project team will create two editions of a newsletter to inform the community about local problems and discuss potential solutions. The team hopes to distribute the newsletter to 500 families.

Salvăm izvorul

În urma acestui proiect unul din izvoarele satului va fi curațit și spațiu din jurul acestuia va fi amenajat pentru ca locuitorii să aiba un loc frumos in natura unde se pot odihni.

Be Happy

Tinerii din Rîșcova au facut curat pe terenul de fotbal, l-au amenajat și au plantat copaci in jurul acestuia. Ei promovează odihna activă în aer liber.

Restaurarea terenului de basketball

Tinerii din Rîșcova au facut curat pe terenul de fotbal, l-au amenajat și au plantat copaci in jurul acestuia. Ei promovează odihna activă în aer liber.Clean and Prosperous:

Râul Râsca are viata noua: Prin satul Rîșcova curge o rîpă. De ani buni, locuitorii satului aruncă gunoiul menajer la rîpă. Tinerii doresc să elibere de tot gunoi rîpa și să o transforme intr-un loc potrivit pentru odihna si joacă.